משימותיו של טכנאי המחשבים הם רבות ומגוונות ולכן ניתן למצוא טכנאי מחשבים במגוון רחב של בתי עסק , מוסדות וכמובן שישנם גם טכנאים עצמאיים. כל אחת מהאפשרויות האלו מגדירה במידה רבה את אופי העבודה וגודל האחריות של הטכנאי.
טכנאי מחשבים במעבדה או בחנות
טכנאי מחשבים במעבדה הוא בדרך כלל שכיר שעובד תחת פיקוחו של טכנאי בכיר יותר או מנהל המעבדה. תפקידו לטפל בכל הבעיות במחשבים המובאים למעבדה ובדרך כלל לא יהיה לו קשר ישיר עם הלקוחות. כמו כן, הוא לא מטפל בעצמו בהזמנה ורכישה של חלקי חילוף. תפקיד נוסף של הטכנאי הוא לבנות מחשבים בהתאמה אישית לפי צרכי ההזמנה של החנות.
תפקיד זה מתאים יותר למי שמחפש נוחיות וקביעות ואינו רוצה להתעמת מול לקוחות ישירות או לבצע נסיעות מרובות.
טכנאי מחשבים במוסדות וארגונים
גם טכנאי מחשבים בארגון או במוסד גדול הוא בדרך כלל שכיר. תפקידו העיקרי הוא לטפל בבעיות שוטפות שעובדי המקום נתקלים בהם : החל ממחשבים שלא עולים כליל, ועד לתוכנות שמסרבות לפעול כהלכה. גם התחזוקה השוטפת של המחשבים כמו עדכוני אנטי וירוס או ניקוי פיזי של המחשב נעשות על ידי הטכנאים.
גם תפקיד זה מתאים יותר למי שמחפש נוחיות וקביעות, אבל הוא דורש גם את היכולת להתמודד מול אנשי הצוות ולשמור על יחסים בין אישיים תקינים עימם. האחריות עצמה גם היא כבדה יותר מכיוון שהשבתת אחד המחשבים עלולה להיות קריטית, במיוחד במקומות כמו בתי חולים ותעשיות המבוססות על תהליכים ממוחשבים. המשמרות אינן תמיד בשעות נוחות ולכן נדרשת גם יכולת לשמור על ערנות ופוקוס בשעות הקטנות.
טכנאי מחשבים עצמאי
טכנאי מחשבים עצמאי הוא טכנאי שבדרך כלל נמצא בקשר ישיר עם לקוחות ומגיע עד אליהם כדי לפתור בעיות במחשב או כדי לשדרג את החומרה. מצד אחד, מדובר בעבודה עם חופש פעולה גדול יותר שמתאימה למי שרוצה להגדיל ראש. מצד שני, היא דורשת אחריות כבדה יותר מכיוון שהטכנאי צריך לדעת להתמודד גם מול לקוחות לא סובלניים וקצרי רוח.
על ידי חיפוש בגוגל תוכלו למצוא את טכנאי המחשב המתאימים עבורכם בעיר שלכם או בעיר הגדולה שקרובה לביתכם.
חיפוש שם הטכנאי או החנות מחשבים יכולה להוציא לכם ביקורות טובות ורעות על אותו טכנאי מחשבים או חנות מחשבים.
אל תהססו לחפש, במקרה הכי גרוע לא יהיה מידע. במקרה הטוב הצלתם את כספכם
נכתב על ידי: טל זולברג